Een nieuwe generatie medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Deze jongeren, geboren tussen 2001 en 2015, brengen kansen én uitdagingen met zich mee voor werkgevers. Er wordt van alles gezegd en geschreven over hoe deze generatie zich beweegt op de werkvloer. Tegelijkertijd hebben we te maken met veel krapte en is goed en gemotiveerd personeel schaars. Het begeleiden van jonge medewerkers kan daardoor aardig veeleisend zijn.

 • Waar kun je tegenaan lopen als je jonge medewerkers begeleidt?
 • Wat hebben zij nodig en wat vinden ze belangrijk?
 • Wanneer beweeg je mee en wanneer begrens je? En hoe doe je dat dan?

Deze cursus hebben we ontwikkeld voor iedereen die leiding geeft aan jonge medewerkers, aan jonge mensen tot een jaar of 25. Ben jij bijvoorbeeld teamleider, manager of praktijkopleider? Dan is deze cursus voor jou!

 

Wat kun je verwachten?

De cursus bestaat uit 30 korte lessen met een totale kijkduur van twee uur. In vier delen ga je stap voor stap aan de slag met je doelgroep en je aanpak als leidinggevende.

 • Introductie: Wat kun je verwachten van deze cursus?
 • Hoofdstuk 1: Generatie Z – Jong zijn in deze tijd
 • Hoofdstuk 2: Jongeren en hun werkbehoeften
 • Hoofdstuk 3: Eigentijds leidinggeven – Wat is jouw stijl?

Eerst schetsen we deze jongste generatie medewerkers. Vervolgens maak je via concrete cases kennis met de 10 belangrijkste behoeften van jonge medewerkers. Daarna ga je meer reflecteren op jouw stijl als leidinggevende. Hoe kun je nog beter aansluiten op wat jonge medewerkers nodig hebben?

In elk hoofdstuk wisselen we theorie en praktische voorbeelden af, en stellen we je vragen die je kunt beantwoorden op jouw eigen werkblad.

 

Hoe lang duurt de cursus?

Het bekijken van alle lessen en video’s duurt circa twee uur. Met de opdrachten ben je aanvullend ook twee uur kwijt. Je kunt de hoofdstukken ook los van elkaar volgen, bijvoorbeeld in twee of drie losse blokken. Verder kun je onderdelen uit de cursus onbeperkt 24/7 terugkijken.

 

Deze cursus volgen met je team (i.c.m. kickoff en workshop) of met een groter publiek?

Je kan de e-learning individueel afnemen en meteen afrekenen op deze pagina. Daarnaast kun je deze cursus ook samen met je collega’s volgen in teamverband (in combinatie met een kick-off en afsluitende workshop) of als inspiratiesessie voor een groter publiek. Zo maak je met nog meer mensen samen impact als het gaat om jongeren als doelgroep! Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie over het volgen van deze cursus in grotere samenstellingen.

 

Cursusoverzicht

Hoofdstuk 0: Introductie op de cursus
Introductie op de cursus 00:08:00
Hoofdstuk 1: Generatie Z – Jong zijn in deze tijd
Introductie hoofdstuk 1 00:03:00
Les 1: Het lerende brein 00:03:00
Les 2: Het emotionele brein 00:02:00
Les 3: Het sociale brein 00:02:00
Les 4: Sociaal-emotionele ontwikkeling 00:07:00
Les 5: Generatie Z 00:12:00
Les 6: Startende werknemers 00:05:00
Toets hoofdstuk 1 Onbeperkt
Les 7: Afronding hoofdstuk 1 00:01:00
Hoofdstuk 2: Jongeren en werk
Introductie hoofdstuk 2 00:01:00
Les 1: Regie over eigen ontwikkeling 00:07:00
Les 2: Duidelijkheid over mijn taken 00:03:00
Les 3: Plezier in mijn werk 00:03:00
Les 4: Identificeren met de organisatie 00:07:00
Les 5: Impact maken 00:05:00
Les 6: Gelijkwaardigheid 00:04:00
Les 7: Waardering 00:04:00
Les 8: Een fijne werksfeer 00:04:00
Les 9: Een gezonde werk/privébalans 00:05:00
Les 10: Altijd connected zijn 00:05:00
Toets hoofdstuk 2 Onbeperkt
Afronding hoofdstuk 2 00:01:00
Hoofdstuk 3: Eigentijds leidinggeven
Introductie hoofdstuk 3 00:03:00
Les 1: Wat voor leidinggevende ben ik? 00:01:00
Les 2: Professionele en persoonlijke groei 00:05:00
Les 3: Taken en werkzaamheden 00:03:00
Les 4: Identificatie met de organisatie 00:03:00
Les 5: Sociale verbondenheid 00:03:00
Les 6: Welzijn en mentale gezondheid 00:03:00
Les 7: Je collega’s meekrijgen 00:04:00
Les 8: Afronding 00:02:00

Reviews

4.6

4.6
5 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 5

  Heldere, leuke e-learning waar je praktisch mee aan de slag kan gaan. De vragen die ik had over de doelgroep (bijvoorbeeld….zijn ze nou minder gecommitteerd? waarom melden ze zich zo makkelijk af? kan ik hier anders mee omgaan of moet ik iets anders doen? Of zij?) kon ik zo goed beantwoorden. Ik werd meegenomen door vanuit verschillende perspectieven te kijken. Fijne verwijzingen naar wetenschappelijke verwijzingen waardoor het veel verder gaan dan aannames over Generatie Z. De sprekers weten drommels goed waar ze het over hebben en het is fijn deze experts genuanceerd en motiverend te horen spreken over verschillende onderwerpen. van tijdgeest tot de ontwikkeling van hersens. Mij helpt het verschillen te zien met andere generaties maar die ook niet groter te maken dan ze zijn.

 2. Cursus over Generatie Z op de werkvloer absoluut de moeite waard!

  5

  Erg de moeite waard! Concreet en reëel, zeer waardevolle en leerzame cursus. En vooral ook leuk om te volgen.
  De cursus zit vol met praktische tips en herkenbare voorbeelden waardoor ik ook echt iets kan met de voorgestelde actie- en verbeterpunten.
  Verder is er een indrukwekkende hoeveelheid aan extra (wetenschappelijke) artikelen, voorbeelden van bedrijven die zaken al succesvol toepassen, inspirerende filmpjes en handige weetjes.
  Ik begrijp nu veel beter waar allerlei reacties en wensen van jongere medewerkers vandaan komen en ik heb voldoende input om de af en toe negatieve uitlatingen over jongeren adequaat te pareren.
  De cursus heeft een prima aanbod met voor elk wat wils. Een absolute aanrader als je echt iets wilt begrijpen van Generatie Z.

 3. Gen Z op de werkvloer

  4

  Ik heb de E learning Gen Z op de werkvloer, als aanvulling op de E learning Jongeren als doelgroep erg inspirerend gevonden.
  Het heeft mij een spiegel voorgehouden, maar ook zeker handvatten over hoe, waarom jongeren handelen.
  Maar ook welke begeleiding kun en moet je ze bieden en hoe kan ik als “leiding” daar mijn rol in pakken.
  Deze E learning zou geschikt zijn voor HR/ directies die werken/ of willen gaan werken met jongeren. Het geeft ze duidelijk en bruikbare tips.

 4. 4

  Ik denk dat ik veel ga hebben aan het volgen van deze e-learning. Het geeft een ruime inzicht in de denk- en leefwereld van de jongeren. Als praktijkbegeleider kan ik met deze kennis mijn voordeel doen. Bepaalde aspecten pas ik al wel toe bij het voeren van bijvoorbeeld voortgangsgesprekken. Deze cursus heeft mij nog meer handvatten gegeven om op een zo gelijkwaardig mogelijke manier met de jonge leerling/medewerker te communiceren en daarbij ook te begrijpen waarom zij op een bepaalde manier handelen/denken..

 5. GeneratieZ op de werkvloer

  5

  Heel goede cursus. Ik denk dat veel bedrijven hiervan kunnen leren. Generatie Z is namelijk de toekomst. Ik kan zeker de ideeën, voorbeelden en tips die in de cursus zijn genoemd in praktijk brengen. Veel van deze tips pas ik al toe in mijn werk.

top
© 2024 Youngworks Online Academy - Powered by Maatos